Vijvers in de openbare ruimte

Een vijver in de openbare ruimte helpt bij het onder controle houden van de waterhuishouding. Het vangt overtollig water op en zuivert vervuild oppervlaktewater op een natuurlijke manier. Daarnaast is een vijver in de openbare ruimte een lust voor het oog en een echte sfeermaker. Als Europa’s grootste waterplantenkwekerij helpen wij u graag bij het bepalen van de juiste soorten waterplanten, oeverplanten, zuurstofplanten en waterlelies.

Vijver in de openbare ruimte

Een vijver in stedelijk gebied is een aanwinst voor bewoners, flora en fauna. Om de vijver zowel visueel aantrekkelijk als gezond te houden zijn waterplanten cruciaal. Vanuit onze kwekerij leveren wij een groot assortiment sterke waterplanten van de hoogste kwaliteit en met goed ontwikkelde wortels. Deze zijn op een milieuvriendelijke manier gekweekt volgens een innovatief eb-en-vloedsysteem. Neem voor meer informatie of een rondleiding op onze kwekerij contact met ons op.

Openbaar Groen Kantoor
Openbaar Groen Kantoor Helofytenfilter

Vijver bij kantoor en bedrijfsgebouw

Ook bij een bedrijfsgebouw of kantoor biedt een vijver meerdere voordelen. Overtollig water wordt er door gebufferd, het vormt een mooie blikvanger en het dient als bluswatervoorziening. De inrichting met waterplanten vormt hierbij een vak apart. Daarom helpt ons team graag mee bij het bepalen van de juiste soorten waterplanten en het plaatsen ervan in de vijver.

Wij kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste zuiverende waterplanten voor helofytenfilters voor helder en schoon oppervlaktewater. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Helofytenfilter voor schoon oppervlaktewater

Een helofytenfilter zorgt op een natuurlijke manier voor het filteren van bijvoorbeeld vijvers of afstromend water van wegen, maar wordt ook aangelegd om ecologische verbindingszones, natuurvriendelijke oevers en kikkerpoelen te creëren. Steeds vaker wordt ook het oppervlaktewater in woonwijken, afvalwater uit productieprocessen van bedrijven en het sanitair van kantoren door een helofytenfilter gezuiverd. En dat allemaal op een op milieuvriendelijke wijze.