Hoe Moerings Europa’s grootste
waterplantenkwekerij
werd

Hoe Moerings Europa’s grootste waterplantenkwekerij werd

In zijn jonge jaren brengt Ronald Moerings uit Boskoop regelmatig waterplanten naar enkele klanten van zijn oom, die de planten voor zijn hobby kweekt. De lokale tuincentra zijn dol op de modderige planten, maar zetten ze ergens in een hoekje van de winkel. Ronald verbaast zich daarover en bedenkt een plan.

Presentatie

Als de planten netjes in de winkel staan, zijn consumenten vast en zeker sneller geneigd de planten te kopen. Ondertussen stopt zijn oom met de kleinschalige kwekerij, waarna Ronald de waterplanten en de klanten mag overnemen. Hij voorziet de waterplanten van professionele gekleurde etiketten en levert ze netjes schoongemaakt bij de tuincentra af. Dat zijn de eerste stappen van Waterplantenkwekerij R. Moerings BV.

Van het Groene Hart naar Brabant

Eind jaren negentig laten Ronald en zijn vrouw Fiona in het buitengebied van Roosendaal een compleet nieuw kassencomplex bouwen. Zo kunnen zij hun bedrijf professionaliseren en zowel nationaal als internationaal laten groeien. Met een geavanceerd eb-en-vloed-systeem kweken zij vanaf dat moment hun waterplanten onder de meest optimale omstandigheden.

Passie en enthousiasme

Samen met hun enthousiaste team van gepassioneerde vakmensen, zetten zij flinke stappen om Europa’s grootste waterplantenkwekerij te worden. Het assortiment breidt zich elk jaar verder uit en wensen van klanten worden gewillig vervuld. Het bedrijf wordt gezien als een toonaangevende en oplossingsgerichte leverancier voor vijver en aquarium. Na het plotselinge overlijden van Ronald blijft Fiona met het hechte team vastberaden om Ronalds droom voort te zetten.

Waterplanten voor iedereen

Zo groeien zij als organisatie mee met de ontwikkelingen in hun nichemarkt en behoeften vanuit de samenleving. Er volgen talloze ontwikkelingen om tuincentra, groothandels, exporteurs, hoveniers en aquariumspeciaalzaken een mooi assortiment te bieden en zoveel mogelijk te ontzorgen. Het bedrijf richt zicht daarbij niet alleen op vijver- en aquariumplanten, maar ook op diverse verkoopconcepten, presentatiemiddelen en natuurlijke waterverbeteraars. Zo kunnen zelfs huishoudens zonder vijver of aquarium genieten van een stukje natuurlijk groen in helder water.

Het is niet voor niets dat er gezegd wordt: Moerings is more than just waterplants