Waterplantenkwekerij R.Moerings B.V.

Historie

ronald foto

Historie

Ronald Moerings uit Boskoop bracht regelmatig waterplanten naar enkele klanten van zijn oom, die deze voor zijn hobby kweekte. Deze lokale tuincentra waren dol op de modderige planten, maar werden ergens in een hoekje van de winkel gezet. De jonge Ronald verbaasde zich hierover en bedacht een plan.

Presentatie

Wanneer de planten netjes gepresenteerd zouden worden, waren consumenten vast en zeker sneller geneigd zijn de planten te kopen. Ondertussen moest zijn oom stoppen met zijn kleinschalige kwekerij.

Ronald nam de waterplanten en de klanten van zijn oom over en begon zo zijn eigen kwekerij. Hij zorgde ervoor dat de klanten de planten voortaan netjes schoon en voorzien van fraai gekleurd label kregen. Dat waren de eerste stappen van Waterplantenkwekerij R. Moerings BV.

Een nieuwe plek

De oorspronkelijke kwekerij in Boskoop stond op een veenachtige bodem die verzakte en er was nauwelijks ruimte voor uitbreiding.

Ronald en zijn vrouw Fiona besloten om ergens anders in het land te zoeken naar een ruime aaneengesloten kavel, waar ze hun bedrijf konden voortzetten met ruimte voor toekomstige uitbreiding. Dat werd in 1997 in het Brabantse Roosendaal gevonden, niet ver van de snelweg A58.

Hier bouwden ze een compleet nieuw kassencomplex met een geavanceerd eb-en-vloed-systeem, zodat de waterplanten in optimale omstandigheden gekweekt konden worden. Dit waren de eerste stappen om Europa’s grootste waterplantenkwekerij te worden.

UA-156949826-1